Strandplevier Suites Texel
Strandplevier Suites Texel

Over ons

Strandplevier, over ons

Huiselijk warm en gezellig zijn de kernwoorden voor Strandplevier Suites op het mooie eiland Texel. In het centraal gelegen De Koog heten wij u van harte welkom op dit prachtige Waddeneiland.

De strandplevier, een zeldzame vogel

Strandplevier Suites is vernoemd naar een zeldzame kleine vogel met dezelfde naam. Op het strand van Texel ziet u dit vogeltje regelmatig rondlopen. De Strandplevier is namelijk dol op zand. Het vogeltje eet insecten, kreeftachtige en andere kleine dieren. Bent u bij Strandplevier Suites op bezoek? Probeer dan ook eens het vogeltje te spotten!

Waar het allemaal begon

In 1960 wordt aan de Dorpsstraat 191 in de Koog de basis gelegd voor een hotel op Texel, onder de naam pension “Mooi Texel”. Later zal deze locatie uitgroeien tot het huidige hotel. 

De naam wordt in de jaren daarna gewijzigd in Hotel-Pension ‘De Strandplevier’. Er wordt diverse keren verbouwd en uitgebreid zodat het hotel in alles aan de eisen van de tijd voldoet en het juiste fundament in service naar de gast wordt gelegd. Het zijn drukke tijden en de ontwikkelingen staan nooit stil!

Vanaf 2013 worden er plannen gemaakt voor nieuwbouw om het bestaande hotel heen. Deze nieuwbouw is in 2016 opgeleverd en resulteerde in het complex zoals het er nu staat. 

In 2019 wordt het complex overgenomen door Pier en Karin Sambrink die vanaf dat moment de toon zetten in het complex, met name sfeer en beleving worden in nauwe samenwerking met Riviera Maison naar een hoger niveau gebracht.

Wij verwelkomen u graag bij Strandplevier Suites!
 

De eigenaren van Strandplevier Suites.