Strandplevier Suites Texel
Midweek Texel

Texel voor natuurliefhebbers

  • Nabij verschillende natuurroutes
  • Suites voor 2-4 personen
  • Veel fiets- en wandelmogelijkheden

Texel, een paradijs voor natuurliefhebbers

Op Texel vindt u een groot scala aan verschillende natuurgebieden. Dit maakt het eiland een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Ontdek de uitgestrekte duingebieden, het loof- en dennenbos, de prachtig gekleurde heide, de stranden en natuurlijk het wad. 

Op Texel vindt u gedeeltelijk dezelfde natuur als in de rest van Nederland, maar er zijn ook delen uniek natuurgebied op Texel. Zo vindt u op Texel de meest verschillende vogelsoorten van Nederland. Daarnaast zijn er ook nog een aantal plekken waar de natuur ongestoord zijn gang kan gaan.
 

Ontdek de natuur op Texel

U kunt de mooie natuur op Texel zowel wandelend als op de fiets verkennen. Er zijn verschillende routes verkrijgbaar, maar u kunt ook zelf op pad gaan en in de loop van de dag zien waar u uitkomt. 

Nationaal Park Duinen

Nationaal Park Duinen beslaat het grootste gedeelte met natuur in Texel. De totale oppervlakte is zo’n 43 vierkante kilometer. U vindt hier veel verschillende soorten natuur. Van duinen tot dennenbos en van kwelders tot heidevelden. In het park zijn vele wandel- en fietspaden. Ook het gebied te paard verkennen is mogelijk. 

De Slufter

De Slufter is een bijzonder gebied op het eiland. Bij hoog water loopt het gebied namelijk helemaal vol. Dit is het enige gebied in Nederland waar het water nog zo vrij zijn gang mag gaan. In de zomer is De Slufter prachtig en kleurt het gebied paars en roze door planten zoals lamsoor en zeeaster. U vindt De Slufter in het noordelijke deel van Texel.

Het Dennenbos

Het Dennenbos op Texel is een aangeplant bos. Men gebruikte vroeger het hout uit dit bos gebruikt om te bouwen. Nu biedt het bos schaduw op een warme dag en kunt u hier heerlijk recreëren. U kunt hier fietsen en wandelen, maar ook mountainbiken en genieten van een lunch. 

Zandplaat de Hors

In het meest zuidelijke puntje van Texel kunt u een bezoek brengen aan zandplaat De Hors. Dit is een uitgestrekte zandplaat waar de natuur vrij zijn gang kan gaan. Breng een bezoek aan de Prins Hendrikzanddijk en geniet van het uitzicht bij het uitkijkpunt.

Dieren op Texel

Op Texel vindt u ook veel dieren. Met name bij vogels is het eiland populair als broedplaats of tussenstop tijdens de jaarlijkse trek. Neem een verrekijker mee om alle soorten goed te kunnen spotten. Naast vogels vindt u op het eiland ook zeehonden, Schotse hooglanders en uiteraard vele schapen.

Met deze opsomming hebben we nog maar het topje van de ijsberg aangeraakt. Op Texel raakt u niet uitgekeken in de natuur en u zult zien dat u aan één verblijf niet genoeg heeft. 
 

Boek uw verblijf en geniet van de omgeving

Verblijf bij Strandplevier Suites als u de natuur wilt ontdekken van Texel. Strandplevier Suites is centraal gelegen in De Koog en daarmee een goede uitvalsbasis voor wandel- of fietstochten. In de suites vindt u een prettig boxspringbed, een open pantry met vaatwasser, koelkast en vriesvak en een aparte badkamer. 

Reserveer hier uw suite en kom genieten van de natuur op Texel!
 

Is De Koog een leuke plek om te overnachten op Texel?

De Koog is een centrale plek op Texel en daarom zeer geschikt om te overnachten. U bent dicht bij het strand, het bos en het centrum van De Koog.

Wat is de beste tijd om in een hotel suite te overnachten op Texel?

Elk seizoen zijn er op Texel leuke dingen te beleven. Geniet van de lampjes en gezelligheid in de winter, maak een strandwandeling in de herfst, ontdek de lammetjes en bloemenvelden in de lente en ga naar het strand in de zomer.