Strandplevier Suites Texel
Midweek Texel

Wandelen op Texel

  • Nabij verschillende natuurroutes
  • Suites voor 2 personen
  • Veel wandelmogelijkheden

Wandelen op Texel

Texel is bij uitstek geschikt voor een mooie wandeling. Er zijn een groot scala aan routes beschikbaar. Van lange tochten tot korte uitstapjes. Voor iedereen is er wat te vinden. Geniet op Texel al wandelend van de prachtige natuur en bezoek ook de leuke dorpjes. Onderweg is er genoeg horeca om even bij te komen met een kopje koffie of een heerlijke lunch. 

Ontdek de natuur van Texel tijdens een wandelroute

Op Texel is veel te ontdekken in de natuur. Wij sommen voor u een aantal van de leukste plekken op om al wandelend te bezoeken. 

Het strand

Texel heeft ruim 30 kilometer aan zandstrand dat u ter voet kunt verkennen. Wandel op een mooie zomerdag langs de zee of geniet van de wind door uw haren in de herfst. Op veel van de stranden is het ook toegestaan om uw hond mee te nemen. Deze kan dan ook lekker meewandelen. 

Nationaal Park de Duinen

Het grootste gedeelte van de natuur op Texel vindt u in National Park de Duinen. Op de 43 vierkante kilometer die het park beslaat kunt u prachtige wandelingen maken. Loop langs duinvalleien, door dennenbos en over heidevelden. Spot onderweg ook wilde dieren en beschermde vogelsoorten.

De Slufter

De Slufter is onderdeel van Nationaal Park de Duinen en zeker een wandeltocht waard. Dit gebied wordt een kwelderlandschap genoemd. Het is een strandvlakte dat in directe verbinding staat met de zee. Het is dan ook een aanrader om waterdichte schoenen aan te doen als u hier gaat wandelen. De Slufter is een uniek gebied dat u nergens in Nederland zo zult vinden. Spot wilde dieren en maak prachtige foto’s vanaf het uitkijkpunt. 

Zandplaat de Hors

Ga wandelen op een echt ruig stukje Texel bij Zandplaat de Hors. Op deze strandvlakte mag u vrij rondlopen. U kunt er bijzondere vogels en planten spotten en genieten van de rust en ruimte. 

Verblijf in een suite tijdens uw wandelvakantie

Tijden uw wandelvakantie op Texel kunt u perfect verblijven bij Strandplevier Suites. Neem uw suite als uitvalbasis met op steenworp afstand het strand en populaire badplaats De Koog. Zo wandelt u gemakkelijk naar de hoogtepunten van het eiland. 

In uw suite vindt u een prettig boxspringbed, een open pantry met vaatwasser, koelkast en vriesvak en een aparte badkamer. Alles wat u nodig heeft om na een lange dag wandelen weer helemaal op te knappen. 

Boek hier uw verblijf en geniet van mooie wandelingen op Texel!
 

Is De Koog een leuke plek om te overnachten tijdens een wandelvakantie?

De Koog is een centrale plek op Texel en daarom zeer geschikt om te overnachten. U bent dicht bij het strand, het bos en het centrum van De Koog.

Wat is de beste tijd om in een hotel suite te overnachten op Texel?

Elk seizoen zijn er op Texel leuke dingen te beleven. Geniet van de lichtjes en gezelligheid in de winter, maak een strandwandeling in de herfst, ontdek de lammetjes en bloemenvelden in de lente en ga naar het strand in de zomer.